Åbn undermenuer...

5.0 Politiske ideologier

I partifilmen om ideologier siger Marie Krarup, at de i DF betragter mennesket som svagt. Se den og de øvrige partifilm om ideologier. Hvordan tror du de øvrige partier betragter mennesket? Som fornuftigt og selvstændigt? Eller som svagt og med begrænset fornuft? Eller et sted midt imellem? Se figur 5.1. Lav din egen figur 5.1 og udfyld for hvert parti både kasse A, B og C.

Af figur 5.2 kan du se, at de politiske ideologier har haft forskellige funktioner i forskellige perioder. Kom med konkrete historiske eksempler på, hvorfor en ideologi kan skifte mellem progressiv, legitimerende og regressiv.

Se alle partifilm indenfor et bestemt emne du selv vælger. For eksempel fattigdom og ulighed. Du kan finde en oversigt over alle partifilmene ved at klikke på partifilmsikonet på forsiden af hjemmesiden. Lav en oversigt og stil i din oversigt alle partierne de samme spørgsmål til det emne du har valgt. Hvad er deres menneskesyn? Hvad er deres samfundsopfattelse? Hvad er deres syn på statens rolle?

Hurtigskrivning over emnet: Hvad er din ideologi? Udfyld skemaet "Definer din ideologi". Sammenlign de forskellige skemaer i par, i grupper og i klassen.